Results 1 to 8 of 8

Thread: Avast antivirus blocking this site? page

  1. #1
    Mastiff's Avatar
    Mastiff is offline Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    United States
    Posts
    40

    Avast antivirus blocking this site?

    Anyone else notice this? In particular these forums. If I search up a topic on google with a link to this forum, it'll often flag it and not let me in. I have to disable the "web shield" to see the results.

  2. #2
    jenna's Avatar
    jenna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Colorado springs
    Posts
    319
    Your settings are probably too strict.

  3. #3
    Mastiff's Avatar
    Mastiff is offline Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    United States
    Posts
    40
    There aren't any settings. At least I don't think so. It's on or off.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    nj
    Posts
    4,522
    I tried avast years ago and found that it blocked all sorts of sites. Went to avg instead and never had issues. So now I run avg and malwarebytes on my computers. My workplace uses the same combination. And I know 2 people who have computer businesses and that's what they recommend as well

  5. #5
    jenna's Avatar
    jenna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Colorado springs
    Posts
    319
    Oh, ok. I figured it was like AVG. Maybe switch to AVG? It's free, and like NOTR mentioned, I've never had a problem with it blocking a legitimate site.

  6. #6
    Paleophil's Avatar
    Paleophil is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    416
    Quote Originally Posted by Mastiff View Post
    Anyone else notice this? In particular these forums. If I search up a topic on google with a link to this forum, it'll often flag it and not let me in. I have to disable the "web shield" to see the results.
    Yes, I started getting the warnings when using the forum's search tool and clicking on result links. My Avast settings hadn't changed. I think it's due to the latest Avast software update, as it hadn't happened before that. You can report false positive Avast alerts here:

    avast! Contact us

  7. #7
    Paleophil's Avatar
    Paleophil is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    416
    I took a look at the Avast report (where you can also report false positives, BTW), and the URL it gives is actually hxxp://lennydiary.com followed by stuff like GaFmShfC4pO0g7Lx.js?BIMWchHJryxze=5d0b5b9de4dc526b

    BitDefender, Fortinet and Sophos antivirus also reported lennydiary.com as a Malware site. I don't know why it's listed with "hxxp" instead of "http", nor why it's causing an issue at this website. It only comes up when clicking on some thread search url's, not all of them. Maybe an ad is causing the issue. I see there was one report in the past of this happening.

  8. #8
    Paleophil's Avatar
    Paleophil is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    416

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •